גרינפיס ישראל מסכם את שנת 2023

לסיכום שנת 2023, הבאנו בפניכם את תשעת החודשים הראשונים של השנה, אשר נראים עכשיו כמו לקוחים מתוך יקום אחר, ובכל זאת עשינו בהם המון עבודה למען האקלים, הטבע והבריאות של כולנו.
הבאנו גם את הסיפורים האישיים שלנו כפרטים ואת הסיפור שלנו כארגון מאז ה-7 באוקטובר.

המילה סביבה, שמעולם לא הייתה נפרדת בעינינו, כאן בגרינפיס ישראל, מן המילה חברה, קשרה את גורלה עוד יותר בגורל החברה הישראלית מאז השבת השחורה ההיא, כאשר הסביבה בכלל וסביבת החיים שלנו, בפרט, עברו טלטלה.

מה עשינו מה-8 באוקטובר ואילך?

חלוקת פאנלים סולאריים לכוחות ההצלה
הבא

לאחר שכוחות ההצלה דיווחו על חוסר בחשמל לפנסים ותקשורת סלולרית, יצאנו לקמפיין גיוס המונים ובזכות תרומות של תומכים רבים סיפקנו פאנלים סולאריים לכוחות ההצלה (זק"א, איחוד הצלה, מד"א), כדי שיוכלו למצוא את דרכם במקומות בהם לא היה חשמל, לבצע את עבודת הקודש שלהם, וגם לשמור על קשר עם המשפחות המודאגות.

ירידי ״פופ-אפ על גלגלים״ ברחבי הארץ
הבא

פעלנו למען המפונים: קיימנו עשרות אירועים במסגרת פרויקט הדגל שלנו למען קהילות המפונים, אשר התחיל לפעול בחודש אוקטובר השנה ויפעל גם בשנה הבאה. מדובר על פרויקט "פופ-אפ על גלגלים", המתקיים בשיתוף עם העמותות "מתלבשות" ו"חבילה עוברת", ומביא בגדי חורף איכותיים יד שנייה למפונים במתחמי מגוריהם הזמניים.

הפרויקט מאפשר מספר שעות של הפוגה והנאה, בהן מוזמנים המפונים, ילדים, א.נשים ומבוגרים, לטייל בין הקולבים, לבחור בגדים, למדוד אותם בתאי ההלבשה וגם ליהנות מדוכני טיפוח: עיצוב שיער, סטיילינג, טיפוח אישי, איפור ועוד. בזמן שהמפונים חווים תחושה של תלישות, אובדן שליטה ועצב עמוק, אנחנו באים לשמח, לכבד ולהעניק להם חוויה חלופית שתחזיר את החיוך, החיוניות ותחושת השליטה, לידיהם. פרויקט זה גם יאפשר לנו להילחם למען מטרות סביבתיות, כמו מלחמה נגד מיסוי כפול של ביגוד יד שנייה והחלת חוק אחריות יצרן מורחב.

מוקד סיוע טלפוני לתומכים
הבא

התקשרנו אל כל תומכי ההווה והעבר שלנו, שמקום מגוריהם בעוטף או בצפון הארץ, והצענו להם עזרה במגוון תחומים: מהפעלות ומשחקים לילדים, דרך סיוע בפינוי ושינוע, במזון ומוצרי יסוד, בתמיכה נפשית ובפרסום סיפורים אישיים, הקשורים לתחום עיסוקם שנפגע ולטבע, ועד להנצחת יקרים, שמצאו את מותם בנסיבות טרגיות של אותו יום שבת שחור משחור.

מה עשינו עד ה-7 באוקטובר?

נאבקנו לביטול חיפושי נפט וגז חדשים בערבה​
הבא

שטח עצום בחבל אילות, השופע טבע ונופים מרהיבים, הכולל את שמורת הטבע בקעת תמנע ושמורת יטבתה, 275 אלף דונם – נמצא תחת איום מיידי מקידוחי חיפוש חדשים והרסניים של נפט וגז. חשפנו כיצד היזם, חברת "ארבל" היא חברה ללא גב כלכלי, חסרת אחריות ויכולת להתמודד עם אסון זיהום, שהתוכנית שלה ל״אקזיט״ היא להפוך את חבל אילות לאתר פטרוכימי ענק, שבו יפיקו נפט או גז, כל מה שניתן יהיה למצוא. למרות שלכאורה חברת ארבל לא עומדת בתנאים לקבלת רישיון לחיפוש והפקת נפט, אישרה מועצת הנפט במשרד האנרגיה את הארכת הרישיון לחברה הכושלת והמזהמת הזו, היא מסרבת להסביר מדוע עשתה זאת ואנחנו בעיצומו של מאבק משפטי.

הגשנו את תביעת האקלים הראשונה בישראל ​
הבא

מדינת ישראל נמצאת בעיצומו של תהליך למכירה של כ-6,000 קמ"ר בים התיכון לחברות דלקים עבור חיפושי גז ונפט חדשים המיועדים לייצוא. מהלך זה נעשה בניגוד מוחלט למגמה העולמית להפחתת התלות  בשימוש בדלקים הרסניים לאקלים. בניגוד להתחייבויתיה להקטין את פליטות גזי החממה, ישראל דווקא תגדיל אותן באופן דרמטי. בכך הופכת ישראל לשחקנית בינלאומית משמעותית בהחרפת משבר האקלים.

מול התעלמות הממשלה מאזהרותינו וקידום החלטה בעלת השלכות כה דרמטיות על עתידנו, לא נוכל לעמוד מנגד, ולכן אנו פונים לבית המשפט על מנת שיחייב את הממשלה לעצור את ההרחבה של תעשיית הגז והנפט בים התיכון שפוגעת בסביבה, באקלים ובעתיד של כולנו.

מכירת הים התיכון נעשית ללא דיון ציבור ותוך התעלמות מוחלטת מאזהרות חוזרות ונשנות של גופי מחקר וארגונים בישראל ובעולם לגבי השלכותיו האקלימיות, הסביבתיות, הכלכליות והביטחוניות של המהלך.

בנוסף, הפעלנו ברחבי הארץ ירידי הסברה עם פעילות אקולוגית לכל המשפחה סביב הסיסמה "דור האקלים קובע : עד כאן!", המלווה ביד שחורה (כאילו טבולה בנפט), המסמנת "עצור". בעזרת מתנדבים, הקמנו עמדות הסברה והפעלה לכל המשפחה, עם הקריאה להפסקת קידוחי הגז והנפט. כמו כן, החתמנו את הציבור הישראלי על עצומה הקוראת לממשלת ישראל לחדול מן ההתנהגות הבלתי אחראית של המשך פיתוח משק הדלקים על חשבון בריאות הציבור והמעבר לאנרגיה מתחדשת.

סדרת הרשת "מכורים" בהנחייתו של עפר שכטר - משבר האקלים בגובה העיניים​
הבא

סדרת רשת חדשה של גרינפיס ישראל בהנחיית עופר שכטר חשפה כיצד התלות של החברה האנושית בדלקים מזהמים מובילה אותנו לעבר כאוס אקלימי, ומה ישראל יכולה לעשות עבור עתיד טוב יותר. הסדרה עונה על השאלות – מה עובר על העולם שלנו, איך זה משפיע על ישראל, ומה אפשר לעשות?

יצאנו לחקור את הים התיכון בחיפוש אחר לוויתנים ודולפינים​
הבא

זוהי השנה השנייה בה מקיים צוות גרינפיס ישראל מסע מחקר ימי בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת חיפה, ובראשם ד"ר אביעד שיינין. יחד עימו, עם צוות מיומן של סטודנטים בתחום הביולוגיה הימית ועם הידוען "אוהד הנווד", הפלגנו בספינה אל הים התיכון אל מסע לחקר יונקים בים התיכון. במסגרת המחקר, גילינו לוויתנים נדירים ועוד מגוון יונקים ימיים, החיים לחופי ישראל, אשר קידוחי הגז החדשים בים מהווים סכנה מיידית להמשך קיומם.

לקחנו חלק במבצע שימור הטבע הגדול אי פעם
הבא

100,000 ישראלים  תמכו באמנת האוקיינוסים הבינלאומית, שנחתמה השנה, בשורה היסטורית לשימור הטבע הימי. עד שנת 2030 יהפכו באמצעותה 30% משטחי האוקיינוסים לשמורות ימיות, בהן ייאסרו ציד לא חוקי ודיג.

אנחנו לא עוצרים ונמשיך לוודא שהאמנה אכן מיושמת!

נלחמנו נגד תכניות הרסניות חדשות: כרייה בעומק הים​
הבא

חברות כרייה לוחצות על ממשלות לאפשר להן להיכנס למעמקי הים, אלפי קילומטרים מתחת לפני המים, לבזוז את קרקעית הים ולכרות מתכות. אם תעשייה זו תורשה להתחיל לפעול, מכונות עצומות ששוקלות יותר מלוויתן כחול, תרדנה אל קרקעית הים כדי לנצל את המשאבים המצויים בעומקה של המערכת הימית השלווה.

דמיינו לכם – אילו רק יכולנו לחזור אחורה בזמן ולמנוע קטסטרופות סביבתיות ואקלימיות. זה בדיוק איפה שאנחנו עומדים עם כרייה בעומק הים. זוהי הזדמנות של פעם בדור: לעצור תעשייה נצלנית נוספת מלפגוע באוקיינוסים שלנו, בדיוק כפי שחברות הדלקים פגעו באקלים שלנו.

״חד פעמי זה לא תרבותי״​
הבא

בשיתוף עם עיריות ברחבי הארץ, עודדנו אותן לקיים אירועי תרבות גדולים של מעל 1,000 איש, עם כוסות רב פעמיות למילוי חוזר במקום פלסטיק חד פעמי. האמנים שהופיעו מעל במות באירועים הללו יצאו בקריאה לקהל "חד פעמי זה לא תרבותי" – כלומר, בבקשה להפחית את צריכת החד פעמי על מנת להפסיק לזהם את הסביבה.

אמנת הפלסטיק העולמית - מסיימים את עידן הפלסטיק
הבא

העולם שלנו נהרס על ידי פלסטיק חד-פעמי. זיהום הפלסטיק מציף את כוכב הלכת שלנו, פוגע בבריאות האנשים, מאיץ את אי-השוויון החברתי, 00 את המגוון הביולוגי ומתדלק את משבר האקלים בכל שלבי חייו. אמנת הפלסטיק העולמית היא הזדמנות של פעם בדור לפתור את משבר הפלסטיק. למען עתידנו הקולקטיבי, איננו יכולים לבזבז את הרגע הזה.

יחד עם בעלי בריתנו ותומכינו, אנו דורשים אמנה שתשמור על הנפט והגז באדמה, ותשים קץ לייצור הפלסטיק הבלתי פוסק של המזהמים הגדולים. אמנה שלא תצליח לספק הפחתה משמעותית בייצור ובשימוש בפלסטיק, לא תפתור את אסון הפלסטיק שהשפעותיו ההרסניות על בני האדם וכדור הארץ כבר ניכרות בכל רחבי העולם – ותהיה כישלון. הודות ללחץ שלנו מדינת ישראל הביעה את תמיכתה באמנה והצטרפה למדינות שתומכות בכינונה של אמנה שאפתנית.

שיתפנו פעולה עם השפית שיראל ברגר בראש השנה להכנת מתכוני חג ממוצרים מהצומח בלבד​
הבא

ביקשנו מהעוקבים והתומכים שלנו לשלוח לנו מתכוני חג שעוברים במשפחה והם על טהרת מוצרים מן החי. השפית המעוטרת שיראל ברגר, הבעלים של מסעדת OPA בתל אביב, בחרה מתוכם ב- 3 מתכונים מנצחים, אותם הפכה למנות טעימות על טהרת הצומח. הזמנו את הזוכים ליום בישולים וטעימות עם השפית ולאחר מכן,  ערכנו סדרה של סרטונים המציגים את המטבח החלופי. זאת, במטרה לעודד הפחתת צריכת בשר מן החי, משום שגידול הבקר כרוך בכריתת שטחים גדולים של יערות, המהווים ריאות ירוקות חיוניות לקיום החיים על פני כדור הארץ.

נשמח לראות ולשמוע אתכם גם בשנת 2024 - כמתנדבים, אקטיביסטים, בעלי עניין ותורמים.
הצטרפו למשפחת גרינפיס ישראל
ויחד נחזק את החברה והסביבה של כולנו!

איך החברות בגרינפיס תסייע לנו?

ערבות הדדית

פיתוח אסטרטגיה

קשרי ממשל

תוכן מעניין

סדר יום ציבורי

נמשיך לנצח!

מה נעשה עם תרומתך?

ב-2 שקלים ליום נוכל לקדם מחקרים מדעיים, לתכנן מאבקים אסטרטגיים, לקיים קשרי ממשל, לייצר נקודות לחץ, להעמיק את הידע הציבורי על ידי יצירת תוכן רלוונטי ומעניין, להגדיל את החשיפה התקשורתית וכמובן – לשמור על הים התיכון שלנו למען המגוון הביולוגי שבו ולמען הדורות הבאים.

step one

פרטים אישיים:

סכום תרומה חודשי:

50
65
100

גם בימים אלו, אנחנו חייבים להמשיך לעמוד על המשמר: לדאוג שבעלי אינטרסים צרים לא יקדמו תוכניות הרסניות מתחת לרדאר ומבלי שהציבור יודע או יכול להתנגד; להעביר מידע שימושי כדי לשמור על הסביבה גם בעת הנוכחית; ולחזק את רוח התקווה והערבות ההדדית שמתגלית בימים אלה וכל כך חיונית כדי לשמור על כדור הארץ.

דילוג לתוכן